Wat is een zorghotel?

Een zorghotel biedt een tijdelijk verblijf aan mensen die in meer of mindere mate zorg nodig hebben na een operatie van bijvoorbeeld een heup of knie maar ook na andere operaties, ingrepen of behandeling. De Kim biedt thuiszorg met comfort van een hotel en met de zekerheid van zorg (24/7).

Waarin verschilt een zorghotel van een EersteLijnsVerblijf (ELV) en van thuiszorg?

Als het na een operatie of ingreep nog niet mogelijk is om in de thuissituatie te herstellen, kunt u een verwijzing krijgen voor een ELV. Een ELV is vaak onderdeel van een revalidatiecentrum In een ELV en thuis ervaart u niet de gastvrijheid en services van een hotel. Bij thuiszorg komt de wijkverpleging tweemaal per dag langs voor zorg en verzorging en zorgt u zelf en eventueel samen met mantelzorgers voor uw huishouding. In een zorghotel wordt er voor u gekookt, schoongemaakt en gewassen.

Wanneer kan en mag ik naar een zorghotel?

Als u na een verblijf in het ziekenhuis weer fit genoeg bent om in de thuissituatie verder te herstellen – al dan niet met thuiszorg- kunt er ook voor kiezen om naar een zorghotel te gaan. De voordelen daarvan zijn naast het feit dat u volledig wordt ontzorgd, kunt vertrouwen op de aanwezigheid van verpleegkundigen 24 uur per dag. Als u tijdelijk niet kunt rekenen op een mantelzorger, kan het team van het zorghotel deze taak overnemen. Daarnaast is er sociale contact met medegasten.

Kunnen mantelzorgers terecht in De Kim?

Het zorghotel ontvangt ook geregeld mantelzorgers met hun partners die tijdens het verblijf op adem komen. Afhankelijk van de zorgverzekeraar worden de verblijfs- en servicekosten (deels) vergoed. Soms worden de kosten voor de mantelzorger ook vergoed. Dit verschilt ook per gemeente en/of zorgverzekeraar.

Welke complementaire zorg biedt De Kim?

De Kim heeft ruimte voor 44 gasten die in meer of mindere mate zorg nodig hebben. Speciaal voor deze gasten is er naast verpleging/verzorging ook zeven dagen per week fysiotherapie mogelijk. Daarnaast is er een kapper, een voetreflextherapeut, een diëtiste en een mental coach in het zorghotel aanwezig.

Welke zorg krijg ik in zorghotel De Kim?

 

Wat is het behandelingsniveau van de zorg in De Kim?

Kan ik ’s nachts worden verzorgd in De Kim?

Wat kost een kamer in zorghotel De Kim?

Wat is er bij de kamerprijs inbegrepen?

Is er een kamer vrij in De Kim?

Mag mijn bezoek altijd langskomen in De Kim?

Ik wil langer verblijven in De Kim, kan dit?

Mag mijn partner ook verblijven in het hotel?

Moet ik een tafel reserveren in het restaurant van De Kim?

Mag mijn huisdier mee naar Zorghotel De Kim?

Wat moet ik voor de zorg betalen?

Hoe word ik lid van WIK?

Hoeveel korting krijg ik als ik lid word van WIK?

Welke coronamaatregelen heeft het hotel genomen?

Zorghotel De Kim volgt de richtlijnen van het RIVM op. Denk daarbij aan het dragen van mondkapjes en het preventief testen van personeel op Covid-19.

Kan ik ook naar de kapper tijdens mijn verblijf in De Kim?

Kapper Herman is al tien jaar de vaste kapper in het hotel. Elke vrijdag is hij in het hotel om op afspraak onze gasten te knippen.

Wordt mijn hotelkamer dagelijks schoongemaakt?

Ja, de kamers worden elke dag schoongemaakt.

Is er gratis Wi-Fi in het hotel?

In het hotel is er voor de gasten gratis Wi-Fi in het hotel.

Kan ik vegetarisch of veganistisch eten in het restaurant van De Kim?

De chef kok en zijn team houden rekening met eventuele dieetwensen.

Kan ik glutenvrij eten in het restaurant van De Kim?

De chef kok en zijn team houden rekening met eventuele dieetwensen.

Met welke ziekenhuizen werkt De Kim samen?

De Kim heeft een samenwerking met ziekenhuizen in de Randstad en met zelfstandig behandelcentra als Kneeclinic, Acibadem en Bergman Clinics.

Wat is er te doen in Noordwijk?

​Lente, zomer, herfst of winter, in alle seizoenen is er in Noordwijk veel te beleven. Er is altijd genoeg te doen op het strand en op andere plekken in Noordwijk. Bezoek voor meer informatie de website van Noordwijk.