Algemeen

 

Zorghotel De Kim is in 1991 opgericht en sindsdien een toonaangevend zorghotel aan de kust van de Zuid-Hollandse badplaats Noordwijk. Het hotel heeft ruimte voor 44 gasten die in meer of mindere mate zorg nodig hebben na een operatie van bijvoorbeeld een heup of knie maar ook na andere operaties, ingrepen of een behandeling. De Kim biedt ‘ 24-uurs thuiszorg’ met het comfort van een hotel in een vakantiesetting en met de zekerheid van zorg, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Aankomsten zijn elke dag van de week mogelijk, ook in het weekend.

Maar het hotel ontvangt ook gasten die even op adem willen komen na een moeilijke periode of die de laatste fase van hun herstelproces na ziekte in een hotel in een vakantiesetting willen doorbrengen. Tot slot is er ook een beperkt aantal gasten dat voor een vakantieverblijf komt.

De Kim is het enige zorghotel dat in handen is van een vereniging. Willen is Kunnen (WiK) ondersteunt haar leden financieel wanneer ze herstellen in het zorghotel. Hoe langer iemand lid is van de vereniging, hoe hoger de tegemoetkoming in de kosten van het verblijf.