Willen is Kunnen

 

Zorghotel De Kim is volledig in handen van Vereniging Willen is Kunnen. Als gast van De Kim kunt u ook lid worden van Willen is Kunnen en direct korting krijgen op uw verblijf.

Het ontstaan

In het gebouw De Geelvinck, aan het Singel, komt op 23 april 1909 een aantal mannen bijeen. De mannen zijn zonder uitzondering in dienst van de gemeente Amsterdam. De een is brigadier van politie, de ander bode op het stadhuis, een derde armbezoeker van het Burgerlijk Armbestuur. Deze Amsterdammers zijn in De Geelvinck om een vereniging voor gemeentepersoneel op te richten: een vereniging met het doel elkaar te ondersteunen. Een lid (of zijn echtgenote of zijn kind) dat ziek is kan via deze vereniging hulp ontvangen.

 

(Bron: Daan Meijer, 100 jaar ‘Willen is Kunnen’)

 

De vereniging vergoedt niet het bezoek aan de dokter of de kosten van de voorgeschreven medicijnen. De vereniging helpt het mogelijk te maken dat de zieke uitgezonden kan worden. Alle leden betalen contributie en de patiënt kan op kosten van de vereniging herstellen buiten Amsterdam in een gezonde omgeving. Dat is de gedachte waarvoor zij staan: elkaar steun bieden als de nood hoog is. De ambtenaren, die op 23 april 1909 bijeen zijn, denken in dit geval aan één ziekte in het bijzonder: tuberculose. Tuberculose (of t.b.c. of t.b. of (vliegende) tering) is een ernstige, besmettelijke bacteriële infectieziekte. De ziekte maakte vooral slachtoffers onder het arme deel van de bevolking.

Inmiddels bestaat de Vereniging Willen is Kunnen (WiK) al 112 jaar. De vereniging transformeerde van onderlinge zorgvereniging voor Amsterdamse gemeenteambtenaren naar een herstelzorgvereniging voor iedereen. Leden van WiK kunnen met korting bij De Kim terecht, worden meerdere malen per jaar uitgenodigd voor speciale ledenactiviteiten in De Kim en ontvangen het magazine WiK Vitaal.

 

Ledenvoordelen

Het lidmaatschap geeft recht op verblijfskorting in Zorghotel De Kim.
Als lid heb je de volgende voordelen:

  • Tussen de 30% en 70% korting op een herstelverblijf;
  • De maandelijkse contributie is leeftijdsafhankelijk;
  • Maximaal zes weken per jaar vakantiekorting;
  • Twee keer per jaar WiK Vitaal Magazine;
  • Het lidmaatschap is overdraagbaar aan partner, kind of kleinkind.
  • De mogelijkheid tot het bijwonen van ledenbijeenkomsten
Lid worden of meer weten?